A szervezőkről

2015-ben egy helyi, lelkes, sportszerető társaság példa értékű összefogással nekilátott szervezni Ócsa várossá avatásának 10. évfordulója alkalmából 10 km versenytávú futóversenyét. Rövid idő állt a rendelkezésünkre, de a legtöbbet igyekeztünk kihozni a lehetőségekből.

Az esemény napján a hajnali óráktól kezdve ömlött az eső, de ez sem szegte kedvét a futóknak, akik megtisztelve városunkat eljöttek és a rajtvonalhoz álltak. A rajt időpontjára a napsugarak is előbújtak, de az esőzés nyomot hagyott maga után a külterületeken, ezzel is nehezítve az útvonal leküzdését. A frissítőállomások gazdag választékát a helyi felajánlásoknak köszönhetően kínáltuk, az útvonal a helyi profi polgárőrségnek köszönhetően biztosított volt, a futók zavartalanul tudták teljesíteni a kijelölt távot.
A célban kicsit sáros, kicsit vizes, de az arcokon óriási mosollyal érkező futókat láthattunk.

A sikeres szervezés után már titkon reménykedtünk, hogy 2016-ban ismét visszatérhet az esemény a versenynaptárakba. És a terveink valóra váltak tavaly is. Egy picit újítottunk, tovább gondoltuk a lehetőségeket és a helyi segítőinknek és a szponzoroknak hála sikerült ismét egy jó versenyt összehozni. A majd 300 nevező jött az ország minden pontjáról és a visszajelzések alapján ismét egy remek versenyt csináltunk.

Idén sem szeretnénk alább adni… Fejlődni próbálunk, reméljük minden nevező megelégedésére. Lesz félmaraton chipes időméréssel és ugyanazzal a lelkes segítő csapattal aki eddig is dolgozott a megvalósításon.
Reméljük, hogy kedvet kapnak azon ócsai emberek is, akik eddig nem mozogtak és azon ócsaiak is, akik rendszeresen futnak, hogy lakóhelyükön versenyezzenek. A helyi lakosok pedig megtapasztalhatják, milyen szurkolni az útvonalon elhaladóknak, milyen átérezni a versenyhangulatot.
Ócsa a fővárostól csupán 25 kilométerre helyezkedik el. A térség gyöngyszeme. Lehetőséget biztosítunk a nevezetességek egy részének megismerésére. Várjuk szeretettel a kicsiket és a nagyokat egyaránt!

Rendszeres alkalmaink:
– kedd esti UFÓ, kezdés: 19:00, helyszín: vasútállomás
– csütörtök esti UFÓ, kezdés: 19:00, helyszín: vasútállomás
– szombati UFÓ, kezdés: 10:00, helyszín: Református Műemlék templom